Овој вид животно постои ли легално како официјален вид за лов?

Агели Вагели го поднесе ова барање за слободен пристап до информации за Министерство за земјоделство,шумарство и водостопанство

Министерство за земјоделство,шумарство и водостопанство ја немаше бараната информација.

Од: Агели Вагели

Delivered

Почитувани претставници на Министерство за земјоделство,шумарство и водостопанство,

Врз основа на член 4 и член 12 од Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер (“Службен весник на Република Македонија бр. 13/ 1.2.2006 год.), ја барам следната информација од јавен карактер:
Ве молам да ми одговорите каде Македонија има Кри Кри Јарец /Capra Aegagrus Cretica/?
Овој вид животно постои ли легално како официјален вид за лов?
Каде Македонија има овој вид - доведен ли е од Грција или каде? Дали има официјални документи и дозвола за увоз?

Повод да ве прашам се множеството компании кои продаваат таков лов во Македонија:
http://hunting.mk/portfolio-view/kri-kri...
http://hunt-europe.com/macedonia/
http://www.safariinternational.com/en/bi...
http://huntingconsortium.com/europe/mace...
http://www.europeanoutfitting.com/macedo...
http://www.grandslamibex.com/kri-kri-ibe...
http://www.caprinae.com/hunting-kri-kri-...
http://www.huntingreport.com/hunting_art...
https://www.facebook.com/pg/R-Hunting-17...
http://stalker-group.com/en/trophy-hunt/...
https://www.faviaviaggi.com/destinations/
http://cazaycazadores.es/caza-en-macedon...
http://huntdrop.com/hunt/hunt-europe-ltd

Видео:
https://www.youtube.com/watch?v=KbdgPgSg... -

KRITSKI BEZOAR KOZOROG, KRI- KRI ,ODSTREL SVETSKOG ...
www.youtube.com

Светски рекорд Кри Кри отстрелян во Македонија
https://www.youtube.com/watch?v=IFIzml9v...

Hunting in Macedonia - Охота в Македонии
www.youtube.com
Hunting in Macedonia Kri Kri Ibex Balkan chamois Freal goat Multi sheep

https://www.youtube.com/watch?v=S7ldCGrh...
https://www.youtube.com/watch?v=2nuaWx7y...
https://www.youtube.com/watch?v=hCbtEjrM...

Од мое истражување има три фирми на Македонци кои продаваат таков лов:
1. Anton “Toni” Tonchev, Sasho “Gaspar” Ivanov http://hunt-europe.com/leadership/
http://hunt-europe.com/macedonia/
Тие работат за “The Hunting Consortium Ltd.“ USA http://hunt-europe.com/representation/
Tikvesia http://hunting.mk/contact/
2. Srdja Dimitrijevic http://www.safariinternational.com/en/bi...

http://www.kamnik.com.mk/Lakavica%2006-2...

3. Zlatko Sokolic http://www.interhunts.com/big-game

Последните двајца биле соработници. Златко Соколик е бил во затвор за корупција:

http://vecer.mk/po-dve-godini-zatvor-za-...
http://vecer.mk/makedonija/uapseni-grads...
http://star.vest.com.mk/default.asp?id=2...

Легална ли е нивната активност како организатори на лов на Кри Кри Јарец?
Овие фирми имаат ли право да продаваат лов на Кри Кри Јарец?
Ако немаат, какви активности ќе преземе Македонија како држава?

Благодарам за одговорот!
Со почит:
Агели Вагели
+30 697 592 9874

GREECE
KALAMATA 24100
str ANATOLIKO KENTRO K4 B2
EVAGELOS AGGELHS

Со почит,

Агели Вагели

Врска до ова

Од: Иван Радевски
Министерство за земјоделство,шумарство и водостопанство


Attachment scan0057.pdf
2.8M Download View as HTML


Почитуван, 
Во прилог Ви се доставува одговорот на барање за пристап до информации од
јавен карактер изготвен од Министерството за земјоделство, шумарство и
водостопанство под бр. 02-2255/7 од 11.04.2017 година. Ве молам со
повратен маил да потврдите дека сте го примиле одговорот.
Со почит, 
Марија Тодороска

Врска до ова

Од: Marija Todoroska
Министерство за земјоделство,шумарство и водостопанство


Attachment scan0057.pdf
2.8M Download View as HTML


 

 

Почитуван

 

Во прилог Ви се доставува Одговорот на барање за пристап до информации од
јавен карактер изготвен од Министерството за земјоделство,шумарство и
водостопанство под бр.02-2255/7 од 11.04.2017 година. , заедно со
извадокот од Законот за ловството.

 

Ве молам со повратен е-маил известете ме  дали го добивте одговорот.

 

Одговорот со прилогот со овој е-маил повторно ви се доставува  денес ,
претходно  и во десет часот и дваесет  и девет минути ви е доставен  по
електронски пат од страна на министерството .

 

Со почит,

М.Тодороска

 

Врска до ова

Од: DISL
Министерство за земјоделство,шумарство и водостопанство


Attachment Scan 170510 0003.pdf
2.0M Download View as HTML


 

Врска до ова

Работи кои може да се направат со ова барање

Секој:
само Министерство за земјоделство,шумарство и водостопанство: